Reizen

Dag 16: van Gizycko naar Walcz

By on 22 juni 2018

13:04 uur: Na een wat onrustige nacht door de harde wind, zijn we vanmorgen rond 09:00 uur op pad gegaan. Eerst nog wat boodschappen en tanken en nu onderweg naar Malbork voor onze opdracht van vandaag. We rijden weer met vier teams net als het Noorden van Zweden en Noorwegen. Straks kijken we even hoe we verder rijden en wat ons einddoel voor vandaag zal zijn. Het weer is redelijk. Af en toe wat buien en een graad of 15. Goed rij-weer. Op weg hierheen hebben we veel binnenweggetjes gereden. Een stuk leuker dan die lange stukken B-weg. Polen is dan ook wel een leuk en mooi land.

15:18 uur: Een groot kasteel. Het kasteel van Malbork is Het grootste kasteel ter wereld (gemeten in grondoppervlak). En 1 van ons moest als mummie verkleed de moonwalk doen. Zoals je ziet, is Mathijs de mummie geworden. Het was niet helemaal de juiste plek voor de foto, maar wij vinden hem goed.

We zijn nu opgesplitst. De Firebees en Brinky’s zijn meer richting Zuiden en de Breurs van den Berg en wij rijden richting Westen. Bee’s en Brinky’s: Bedankt voor de leuke tijd samen, de afgelopen weken en misschien tot zondag bij de finish?

We kijken even of we vanavond vlak voor de Duitse grens kunnen eindigen. Morgen dan nog een stuk Duitsland en daarna zondag over de snelweg naar huis. Ook even kijken of “de pechvogels” (oftewel: “Dicke Titten, Kartoffelsalat”), zoals hun team officieel heet, vanavond nog even kunnen aanhaken bij ons. Ze rijden een half uurtje achter ons.

Één van de opdrachten in het roadbook is het maken van een foto in “top gear cover”-style. Explosie was optioneel.

20:55 uur: Wachten op kebab. Een camping konden we niet echt vinden en het is een soort hotel op een sport-complex voor olympische sporters. We hebben en kamer, dat is het belangrijkste. Morgen door naar Duitsland!

TAGS
RELATED POSTS
MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie