Reizen

Dag 14: van Uuri naar Riga

By on 20 juni 2018

13:38 uur: Vandaag op tijd weer op, om eerst even snel Tallin te bezoeken(dachten we). Met team 17 die kant op gereden, maar in Tallin bleek het al snel erg druk en konden we niet echt een parkeerplek vinden. Toen maar doorgereden naar de plek waar de opdracht van vandaag moesten uitvoeren.

De opdracht was om te zwemmen in een gevangenis die nu onder water staat. Om daar te komen moesten we zoeken naar de ingang. Al voordat we echt de bossen ingingen hadden we een lekkende uitlaat. Eenmaal uit het bos (gelukkig kan onze auto “omhoog”), hadden we een racemonster. Qua auto-geluid. En dat meer nog niet gevonden. Van andere teams zagen we inmiddels foto’s op de app verschijnen dat ze er wel waren.

Eerst de uitlaat gerepareerd met het setje reparatie-materiaal van Alexander en George (team 17 bedankt!) en toen toch maar weer verder gezocht. Het terrein opgereden, werden we weggestuurd en later toch nog een keer en kregen we van andere teams te horen waar we moesten zijn. Uiteindelijk hebben we het toch gevonden!

Gave plek! Ook allebei nog even gezwommen in het veel te koude water. Nu op weg naar een plekje waar wat andere teams zitten te lunchen. Even kijken of we daar kunnen aansluiten.

15:57 uur: Lekker geluncht met worstjes met Patat. En daar ook de andere teams, waar we afgelopen week in Zweden en Noorwegen mee reden, weer ontmoet. Helaas stonden de firebees met een kapotte brandstofpomp, maar een paar goeie klappen op de Benzinetank van Gerard “geef het een ram met een hamer” van den Berg, zorgde er voor dat het spul weer ging lopen.

Nu met z’n allen op weg naar Riga in Letland en proberen daar voor 18:00 uur aan te komen bij een auto-onderdelen-winkel. Hé, bij zo’n bedrijf waren we al een paar keer eerder geweest, deze week 😄

18:58 uur: En toen lag de demper van de uitlaat op straat. Wel zelf onder de auto weggehaald om te voorkomen dat hij er onderuit viel en nu doorrijden naar Riga zodat we de uitlaat morgen kunnen laten repareren. Dit maakt wel heel veel herrie. Op dit moment rijdt er ook politie achter ons, dus maar even kijken of ze er een probleem van maken. Het blijkt geen politie.

21:32 uur: We zitten aan tafel en het eten is besteld. We hebben met 5 teams een hotel gevonden in Riga en hopen morgen snel een garage te vinden. Hotel is lekker betaalbaar (50 euro) voor midden in de stad, dus we hebben een lekkere steak besteld. Straks nog even kijken in de skybar lounge? Of anders gewoon lekker naar onze kamer en pitten. Morgen weer een lange dag. We willen eindigen in het zuiden van Litouwen. We moeten in 4 dagen terug naar huis, dus we kunnen niet te veel tijd verliezen met de uitlaat morgen.

23:49 uur: Filmpje van de gevangenis

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Wim

    20 juni 2018

    Goedemiddag jongens wat een belevenis om in een meer te zwemmen wat vroeger ooit een gevangenis was, nu maar opzoek naar jullie lunchpauze, dus ik zou zeggen eet smakelijk 👍👍🍟🍟🍔🍔

Comments are closed.

MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie