Reizen

Dag 12: Van Petrozavodsk naar Sint Petersburg

By on 18 juni 2018

12:59 uur: En dan sta je ineens een halve dag in Petrozavodsk om een ander team te helpen met doorgebrande bougiekabels. Een paar keer heen en weer naar garages en auto-onderdelenbedrijfjes en proberen met Google Translate uit te leggen wat we nodig hadden. Nieuwe kabels waren er binnen een uurtje en nu wachten we nog op de laatste bougie, zodat ze met nieuwe kabels en nieuwe bougies verder kunnen. Over een uurtje kunnen we alsnog verder naar Sint Petersburg.

Wat een behulpzaam en vriendelijk volk die Russen! Het valt echt op dat ze graag willen helpen en hun best voor je doen, als je die taalbarrière maar een beetje weg kunt nemen.

13:55 uur: Op weg naar St. Petersburg. Het is nog zo’n 400km. dus dat moet nog wel lukken vandaag.

Vanmorgen op de camping lekker een verzorgd ontbijt met eieren en spek en pannenkoeken met vlees gehad. We hebben nog nooit zo luxe ontbeten op een camping. De andere teams waarmee we op de camping stonden, zijn alvast doorgereden naar St. Petersburg. Eens kijken of we vanavond weer kunnen aanhaken. Zij hebben namelijk onze koelbox nog. Die hadden we even uit de auto gehaald om een extra zitplaats te creëren.

15:53 uur: Reparatie 2 aan dezelfde Volvo. Een stoeprand of zoiets geraakt waardoor de beschermkap onder de auto los zat. Provisorisch vastgezet met tie-wraps. Daarna nog even een andere beschermkap onder de auto (die was losgekomen met het oprijden op een “autobrug”) vastgezet en we zijn weer onderweg. We komen er wel 😀

De foto is trouwens een ouderwets Russisch ritueel voor het uitdrijven van demonen bij de monteur: “летать и осадки отключают”. Bij ons ook wel bekend als “vliegen en wespen wegjagen”

20:56 uur: Wat een dag! We komen net aan in ons hotel in Sint Petersburg. Van het ene extreem – simpelste camping alles tijden – tot het andere extreem: erg luxe hotel in hartje St. Petersburg. Nu nog even de stad in, op zoek naar de andere teams en eten!

Team 16 van de bougies, bij ons bekend als “de pechvogels” komen ook net aan. Even kijken of er nog een kamer voor ze is…

01:35 uur; bedtijd. En de kamer voor team 16 is gelukt. 1 team-member slaapt in bij ons in de “suite” en de andere 2 hebben een eigen kamer. Morgen even kijken of we nog wat van Sint Petersburg kunnen zien, voordat we de grens naar Estland overgaan voor het 2e gezamenlijke feest van de rit. Nu dus echt lekker slapen.

TAGS
RELATED POSTS
MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie