Reizen

Dag 11: van Kandalaksja naar Petrozavodsk

By on 17 juni 2018

08;32 uur: Vandaag gaat het verder richting zuiden en proberen we in Petrozavodsk te komen. Van daaruit morgen door naar Stz Petersburg.

Zojuist het Russisch ontbijt gehad. Broodachtige drap in een papje en pannenkoeken. En weer door…

12:05 uur: Je ziet wel eens van die filmpjes op internet met Russen die als gekken rijden. Dan denk je dat dat extremen zijn en dat het over het algemeen wel normaal gereden zal worden. Wij kunnen officieel mededelen dat Russen (bijna allemaal) rijden als gekken en we hebben bewijs op camera. Op een weg waar je 90 km/h mag, haalt de gemiddelde Rus je in met een gangetje van 120 in. Dan geldt ook de regel dat je als inhaler niet hoeft te kijken of er wat aan komt, maar alleen hoeft te controleren of er geen inhaalverbod geldt. Als er geen inhaalverbod is, kan je inhalen. Dat heeft niets met tegenliggers te maken (lijkt het). We snappen wel dat langs deze weg een veelvoud aan gedenktekens staat voor mensen die zijn overleden bij een auto-ongeluk.

15:48 uur: We moeten nog zo’n 300 km. naar Petrozavodsk. Met de huidige wegen, waarbij we elke 20 tot 30 km. werk aan de weg hebben, gaat dat nog wel even duren. Vandaar maar even een update over het weer en andere koetjes en kalfjes.

Dat weer, dat is perfect. Vandaag rond de 25 graden en naarmate we zuidelijker rijden lijkt het alleen maar beter te worden.

Zojuist lazen we in de app-groep dat er een team stilstaat en een paar dagen moet wachten op een onderdeel dat uit Moskou moet komen. We zijn benieuwd of ze nog op tijd kunnen finishen. Er is, voor ons gevoel, vrij veel pech onderweg. Lekkende slangen, kapotte remmen, stuurbekrachtigingen, vering, etc. Dat hoort waarschijnlijk een beetje bij zo’n rit.

Qua boetes lijkt het wel mee te vallen. Dat kan komen omdat iedereen netjes rijdt, of omdat de boetes niet gedeeld worden via de app. We hebben wel één invordering van het rijbewijs geteld, maar we zullen niet verklappen wie dat was 😀

We rijden op dit moment in colonne van zo’n 8 teams en proberen de Russische weg en rijstijl te overleven.

21:06 uur: We zijn op de “camping” in Petrozavodsk. Aan het water, maar daar merk je niks van door de troep die er tussen ons en het water ligt. Daarnaast is de camping niet echt geschikt voor tenten, dus we hebben onze tent maar op een grindplaats gezet. Maar we hebben een plekje en we kunnen slapen. De rit hiernaartoe was redelijk spannend door alle gaten in de weg en het rijgedrag van de Russen, maar tot nu toe zijn we er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Morgen wordt ons ontbijt verzorgd en nu lekker aan de soep en hamburgers. Morgen door naar st. Petersburg.

We hebben hier geen dataverbinding dus deze update zal waarschijnlijk pas morgenochtend online komen.

TAGS
RELATED POSTS
MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie