Reizen

Dag 10: Kirkenes naar Kandalaksja

By on 16 juni 2018

07:42 uur: Op weg naar de Russische grens met horror-verhalen over 5 uur wachten in ons achterhoofd. Onze papieren liggen binnen handbereik en we rijden in een groep van 10 teams in de hoop dat ze dan wat sneller hun interesse verliezen. Je moet toch wat…

10:30 uur(Russische tijd): Anderhalf uur gedaan over de paspoortcontrole, maar we hebben een stempel. Nu in de rij voor de volgende check en geen flauw idee waar dat voor is. Gaat wel even duren.

10:53 uur: De 2e rij blijkt voor het invoeren van de auto. Daar staan we nog steeds, maar we denken wel te weten waar we op wachten. Het is voornamelijk druk en het duurt allemaal gewoon even.

11:22 uur: We zijn aan de beurt. Formulieren voor de auto ingevuld en nu wachten tot ze kaar zijn met overtypen. Paar stempels en dan door naar de volgende check. Waarschijnlijk auto controle. We horen al dat er een paar mensen problemen hebben met eieren die ze mee wilden nemen. Die hebben wij weggegooid, maar er is vast nog wel iets anders wat ze moeilijk vinden.

11:35 uur: Auto helemaal uitgepakt, alles gecontroleerd, geen problemen en weer in de volgende rij (weer onbekend). Iets met verzekering? Ohja, ondertussen natuurlijk wel weer eerst de paspoorten gecontroleerd.

11:44 uur: We rijden in Rusland. Schijnbaar eerst nog weer een aantal kilometers voor de volgende check. Is dat dan misschien de check voor de verzekering?

11:52 uur: In de auto in de rij voor de volgende check. Dat ging snel. Was weer een paspoort-controle. Snap ook wel dat je dat drie keer moet doen. We rijden weer. Op weg naar een benzinepomp waar we elkaar opwachten. Of toch nog weer eerst controle? We hebben nog niks hoeven doen met een verzekering.

13:21 uur: Onderweg naar Murmansk. We zijn maar gaan rijden aangezien de andere teams niet meer op de afgesproken plek stonden. We rijden nu met team 004. Er staan nog 5 teams aan de grens met eieren die ze in Noorwegen moeten weggooien. De rest is al doorgereden. Oh ja, natuurlijk wel nog ineens uit het niets een slagboom met wederom een paspoortcontrole op weg naar Murmansk.

16:00 uur: Dat was een bliksembezoek aan Murmansk. We hebben de oudste nucleaire ijsbreker op de foto gezet en rijden nu door naar het zuiden. Eens kijken of we onderweg een plekje kunnen vinden om te slapen.

20:49 uur: We zijn in een hotel in Kandalaksja. Een stadje ten zuiden van Murmansk. We hebben een luxe 2-persoonsnamen voor net 30 euro (incl. ontbijt). Samen met de benzineprijs van 65ct. per liter, is dat goedkoop reizen. We zitten hier nu met 4 teams, maar er zijn meer teams onderweg. Morgen door naar Petrozavodsk, maar nu aan het Russische bier.

TAGS
RELATED POSTS
MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie