Reizen

Dag 9: van Nordkapp naar Kirkenes

By on 15 juni 2018

8:39 uur: We lagen er vannacht pas rond 02:00 uur in (zie blog van gisteren), maar toch wel rond 07:30 opgestaan. We willen vandaag eindigen bij Kirkenes, zodat we daar morgen de Russische grens over kunnen. Die grensovergang kan van een half uur tot wel 8 uur duren, dus we willen er vroeg zijn. Ook proberen we vanmiddag een paar andere teams te treffen, zodat we gezamenlijk Rusland in kunnen. We moeten, omdat we ook door Finland willen, vandaag 519km afleggen. Dat lijkt goed te doen, maar kost ons waarschijnlijk toch al gauw 10 uur.

Aantal gereden kilometers: 4005. Nog zo’n 4500 km. te gaan. Dat komt goed uit, want aan het einde van de dag zitten we ook halverwege qua aantal dagen.

De auto houdt het goed. Af en toe wat gestotter, maar met afstellen van de ontsteking lijkt dat vaak snel opgelost. De startmotor gaat weer goed sinds Mathijs de bobine heeft vervangen, ookal schijnt dat er niks mee te maken te hebben, zegt Mathijs. Hij kan altijd nog auto-monteur worden 😄

Het weer is vandaag een stuk minder dan de afgelopen week. Harde wind en regen, maar we rijden naar het goede weer, zagen we op de weer-apps.

16:20 uur: Zojuist zijn we Finland weer uitgereden en daar hebben we niet veel meer gezien dan bossen, water en weg. Lijkt heel erg op het Zweedse stuk van Lapland. Alleen nog wat minder rendieren. Wel mooie rechte wegen waar je lekker met 100 km/h overheen kan. Nu door naar Kirkenes en daar op zoek naar een slaapplek.

Op de groeps-app allemaal verhalen van mensen die lang met de grens bij Rusland bezig zijn. Drones waar ze moeilijk over doen, eten wat je niet mag meenemen en er is zelfs iemand die de vouwwagen niet mocht meenemen en deze inmiddels heeft geschonken aan een Fin. Dat belooft wat morgen!

18:57 uur(lokale tijd): Het eten is op en een camping gevonden (maar dan in andere volgorde natuurlijk). Vlak voor Kirkenes, een half uurtje voor de Russische grens. Morgen met een groep om 8 uur de grens over en dan richting Murmansk waar we een foto moeten maken van de oudste nucleaire ijsbreker. Die zou daar in de haven moeten liggen. En dan morgen proberen ergens wild te kamperen in Rusland. Dat moeten we toch ook een keer gedaan hebben!

Zojuist is er ook nog een team in een Volvo gearriveerd met een lekkende achterrem. Die hebben we dringend geadviseerd om een garage te bellen. Daar wachten ze nu op. Hopelijk kunnen ze morgen ook mee de grens over.

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Chrisna

    15 juni 2018

    Goedemorgen heren, geweldig om elke dag met jullie( zij het dan op iPhone )mee te reizen. We genieten van de foto’s en verhalen👍😁. Een heel avontuur en belevenissen!!! Het eerste wat ( schoon) pa s’morgens doet is op de mb.telf. kijken waar jullie zijn, en ik doe hetzelfde😁😁. Goede reis liefs en groetjes pa en ma Koens.

Comments are closed.

MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie