Reizen

Dag 8: van Oldendalen naar Nordkapp

By on 14 juni 2018

8:33 uur: Klein kwartiertje onderweg en nog geen ontbijt gehad. Dat wordt “krytterkake”, oftewel kruidencake als ontbijt. Maar dat is geen straf. Net als het kampvuur en marshmallows in de zon om half een afgelopen nacht

Een aantal van de mannen van de andere teams is nog naar beneden gelopen om te vissen. Het hoort er allemaal bij, bij de “survival-experience”.

Vanavond naar de Noordkaap. Eens kijken of we in onze hut vanavond wat verder komen dan macaroni met smack als avondeten. Dat begint een beetje te vervelen.

17:20 uur: We zijn bijna bij de Noordkaap, het meest noordelijke punt van onze reis. Maar, we moeten nog even wachten. Vannacht tussen 01:00 en 06:00 mogen we met de auto’s bij de Noordkaap komen, dat mag normaal niet in verband met de drukte. We wachten dus even tot dat moment. Nu eerst een beetje wassen, eten en douchen in onze hut. We hopen dat team 97 (breurs van den Berg) ook snel een plekje heeft. De hutten waren overboekt en ze zijn doorverwezen naar een hotel.

19:56 uur: Inmiddels hebben de breurs na wat aandringen toch een hut gekregen. Alles aan de oplader, gewassen en gegeten en zijn we wat contacten aan het leggen, zodat we niet alléén Rusland inrijden (zaterdagochtend). Morgen eerst nog een klein stukje Finland. Welwillend tenslotte wel in alle Baltische landen geweest zijn. Maar vannacht eerst nog de Noordkaap!

01:39 uur: We hebben de Noordkaap gehaald!! Een belangrijke mijlpaal tijdens onze rit. De 2e mijlpaal (Rusland) komt er nu ook snel aan, maar dit was toch wel even een belangrijk moment. Rijden naar de Noordkaap in een Citroën BX uit 1985.

Een mooi moment om nog een keer onze sponsoren en alle donateurs te bedankten en misschien ook een mooi moment om nog even te kijken of jullie nog ergens een paar euro hebben om te doneren aan ons goede doel? De teller staat op €1370,-, maar dat mag zeker nog wel iets meer worden.

Wij zijn nu weer onderweg naar onze hut en gaan snel naar bed. Morgen vroeg weer op en richting Rusland.

TAGS
RELATED POSTS
MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie