Geen categorie

Dag 7: Gimsøya naar Olderdalen

By on 13 juni 2018

09.07 uur: Gisteravond ondanks de kou een leuke barbecue en “Viking games” gehad. We hebben zelf als toeschouwer gefungeerd voor de games; je kan niet alleen maar deelnemers hebben!

We lagen er wel redelijk op tijd in. Het was echt een beetje te koud en als je dan niet heel veel alcohol op hebt, dan merk je dat. De zon gaat hier al niet meer onder, dus wachten op het donker is ook geen optie als je wilt slapen.

Vanmorgen rond 07:00 uur wakker en rond acht uur zijn we gaan rijden. Even wat brood voor het ontbijt gehaald en paar kilometer verderop zijn we nu aan het ontbijten.

12:14 uur: Inmiddels hebben we de rest van de teams waarmee we samenreden weer opgepikt en rijden we met 4 teams (de firebees zijn ook aangehaakt) na een kopje koffie en een plens benzine weer verder. Op de groeps-app krijgen we inmiddels dreigende berichten over flitsers en boetes, dus maar even oppassen en kijken of we daar zonder kleerscheuren langskomen.

Het weer is nog steeds goed. Het mag warmer, maar zolang het maar niet sneeuwt/regent is de kou niet zo’n probleem en Noorwegen is een erg mooi land om doorheen te rijden met al die bergen, bruggen en fjorden.

Voor alle volgers: bedankt voor het volgen, de likes en de leuke berichten en reacties! Leuk om te horen en lezen dat jullie met ons “mee-rijden”. Thuis, op afstand of als mede-deelnemer wat dichterbij.

17:15 uur: De uitzichten worden steeds winterser. Veel besneeuwde toppen. Helaas ook bijbehorende temperaturen; dat wordt weer koud vannacht. We verheugen ons nu al op onze hut morgenavond, maar vanavond toch nog weer ergens in het wild kamperen met een temperatuur rond het vriespunt. Ondanks de kou is de sfeer goed en vermaken we ons met ons bakkie dat het toch blijkt te doen. Eerder deze week hadden we het idee dat het ding niet goed werkte, omdat we niemand fatsoenlijk konden horen. Nu blijkt dat toch wel goed te gaan.

18:25 uur: En dan sta je ineens een half uurtje te wachten omdat ze met de weg bezig zijn.

20:41 uur: plekje gevonden. En wat voor plek! Bovenop een rots met fantastisch uitzicht over de Fjorden. Wel leuk, dat wild kamperen. Ook nu zijn we op de plek gewezen door een vriendelijke local. Nu lekker eten en kampvuurtje maken. Morgen door naar de Noordkaap.

TAGS
RELATED POSTS
MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie