Geen categorie

Dag 4: van Nora naar Storuman

By on 10 juni 2018

07.20 uur: Vanmorgen werden we rond 6.15 blij gewekt door de andere teams die al aan het inpakken waren. We zijn dus vroeg op pad vandaag.

Het is gisteren inderdaad camping Nora geworden en uiteindelijk stonden er ongeveer 12 teams bij elkaar. Na aankomst even snel de tent opgezet, wat gegeten en douchen.

Mathijs heeft de bobine vervangen en de ontsteking afgesteld in de hoop dat de auto wat minder “pingelt” (dat lijkt nu al een stuk beter) en daarna hebben we met team 39 en 97 afgesproken nog een paar dagen samen te rijden. Vandaag proberen we zo’n 100km boven Östersund te eindigen en zoeken we daar een plek om te kamperen. Morgen dan verder naar de Noorse kust zodat we dinsdagmorgen de pont naar de Lofoten kunnen nemen.

Nu eerst op zoek naar koffie!

10.54 uur: Koffie gevonden bij een door Nederlanders gerunde B&B. Je komt ze echt overal tegen! Ze hadden een troep(?) slangen in de tuin die lagen op te warmen in de zon. Ze gebruiken de gaten in de muur om te overnachten en gaan in de loop van de ochtend het bos in. Nu weer op pad naar Mora. Nog een lange trip voor de boeg! Eindbestemming voor vandaag nog onbekend

18.50: we rijden nog even een stuk door. Het is lekker weer en we rijden op mooie wegen, dus waarom zou je stoppen. We rijden niet voor niets een rally! Het doel voor nu is Storuman en daar moeten we kiezen of we richting Noorwegen gaan of toch nog een stukje noordelijker in Zweden.

Het lange rijden in de auto begint te wennen na een paar dagen. Alles ligt op z’n plek en de handige dingen binnen handbereik. De tent is binnen 20 minuten ingepakt en we snappen hoe de kaarten en wegen “met elkaar praten”. Oftewel, het bevalt wel, zo op de weg. Ook 2 leuke teams waar we nog steeds mee rijden die ook niet houden van grote groepen “gezelligheid” en ook niet per definitie haast hebben.

23.46 uur: Net voorbij Storuman zijn we een weg ingeslagen op zoek naar een plek om te kamperen. Al gauw bleek dat er niet veel plek was, maar kwam een auto achterop rijden. De bestuurder bleek een Belg en wist wel een plekje voor ons. Dat is waar we nu zijn. Lekker aan het water, met muggen en kampvuur. Even wat vissen en nu nog even bij het kampvuur. Het wordt niet echt donker meer hier.

Morgen door naar Bodo en daar kijken of we snel de ferry naar de Lofoten kunnen pakken. Lange dag vandaag, maar door het mooie weer, de mooie wegen en het feit dat de zon niet onder gaat, merken we er niet heel van. Zo toch maar naar bed.

Afstand: 900km.

Tijd gereden: 14,5 uur

Eten: macaroni met Smack

Zon onder: nog niet

TAGS
RELATED POSTS
MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie