Geen categorie

Dag 2: van Hamburg naar Höör

By on 9 juni 2018

(Stiekem geschreven op dag 3)

Vandaag om kwart over zeven de wekker en onze inpakroutine is nog niet helemaal zoals het hoort, dus drie kwartier later waren we onderweg. We moesten de boot in Puttgarden hebben om 11:45, want die hadden we gisteravond nog even snel gereserveerd.

Vandaag de eerste echt dag zonder snelwegen en dan kom je er al snel achter dat kaarten met een schaal van 1:800.000 niet heel nauwkeurig zijn. Rijden op wegnummers en plaatsnamen dus.

Doordat we “weinig” verkeerd zijn gereden, waren we een uurtje te vroeg in Puttgarden, maar konden we vrijwel meteen de boot op. Het was lekker rustig met auto’s en er was nog plek op dat moment.

De boottocht van drie kwartier met perfect weer (zo’n 25 graden) was even lekker, maar direct daarna weer door op de b-wegen richting Kopenhagen. Onderweg aan de Baltische zee geluncht en rond drie uur konden we de brug naar Malmö over. In Malmö natuurlijk gelijk weer van de snelweg af en richting het Noord-oosten. We besloten ergens rond het plaatsje Höör een kampeerplek te zoeken en in de whatsapp-groep waren ook al wat andere mensen die in die buurt wat zochten.

Na wat boodschappen voor het avondeten (ja natuurlijk: Zweedse ballen) doorgereden naar de plek die team #39 al gevonden had. Perfect rustig plekje aan een meertje. Onze eerste keer wild kamperen!!

Samen wat gegeten en als snel kwam ook team #97 aan. Daarna nog een kampvuurtje gemaakt en rond elf uur door de muggen en vlieten onze tenten ingejaagd.

Gereden afstand: 451 km.

Weer: perfect: zonnetje, rond de 25 graden

Eten: Zweedse gehaktballen!

Slapen: wild kamperen!!!

TAGS
RELATED POSTS
MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie