road near geiranger
setting up camp near one of the fjords
one of the famous stavkirkes in norway - borgund
we needed a place to stay
Reizen

Roadtrip noorwegen in 2017

By on 13 september 2017

Eind juni 2017 maakten we een roadtrip naar Noorwegen. Vertrek vanuit Hengelo en vervolgens via Duitsland en Denemarken de boot naar Kristiansand in Noorwegen genomen. Langs de zuidelijke kust zijn we langzaam richting Noorden gereden. Onderweg hebben we natuurlijk alle belangrijke toeristische attracties bezocht, maar we hebben ook geprobeerd om de wat minder toeristische plekken op te zoeken.

Noorwegen is een mooi land, waar je heel goed een rondrit met de auto (of motor) kan maken. Vriendelijke mensen en zeer mooie natuur. Hou wel rekening met de hoge prijzen voor zowel eten & drinken als voor de overnachtingen. Wij hadden onze tent bij ons wat het overnachten wat goedkoper maakt, maar we hebben ook regelmatig in hutten overnacht. We waren in het voorseizoen, waardoor reserveren van de hutten niet nodig was en kamperen met een tent zie je eigenlijk vrijwel nergens. Het meeste is toch wel campers en caravans. Dat geeft ruimte voor de mensen die op pad zijn met een tent!

Neem vooral je wandelschoenen mee! Er zijn veel mooie uitgezette wandelpaden die je net weer even wat verder het ruige landschap in leiden, nog wat verder weg van de toeristen. Als je trouwens last hebt van toeristen, probeer dan de grote attracties zo vroeg en kort mogelijk te bezoeken. Er is zat te zien en te doen buiten de standaard toeristen-lok-locaties!

Een korte foto-impressie..

Bezoek ook even https://www.visitnorway.nl/ voor algemene informatie over Noorwegen.

TAGS

13 september 2017

RELATED POSTS
MENNO & MATHIJS
Hengelo, Netherlands

Hoi, Wij zijn Mathijs en Menno. Wij rijden de Baltic Sea Circle 2018 - dutch edition en via deze blog houden we je op de hoogte van onze reis.

make-a-wish

Met onze reis sponsoren we make-a-wish Nederland. Doneer jij ook een bedrag?

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Lees hier meer over onze actie